Hírek

2017.04.25.

Prémium irodaházat vásárolt az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap a Futureal-csoporttól

A Váci Greens „B” épületének sikeres akvizícióját követően lezárta a második adásvételi szerződését a hazai piac legújabb prémium ingatlanbefektetési alapját jegyző OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.: áprilisban a több, mint 25 000 négyzetméter alapterületű, Corvin Skypark irodaházzal bővítette a Prime Alap portfolióját. A Futureal-csoport által fejlesztett épületet technológiai és kutatás-fejlesztési igényekre tervezték.

A tranzakcióval az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap portfoliója egy újabb „A” kategóriás ingatlannal, egészen pontosan 25 171 m2 kiadható irodahellyel, 226 m2 raktárhelyiséggel és egy 460 gépkocsi parkolására alkalmas teremgarázzsal + parkolóházzal bővült. A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósult Skypark a Corvin Sétány legújabb irodaépülete, ahol az ország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési (k+f) központja kap helyet.

A hazai ingatlanbefektetési piac meghatározó szereplője, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. januárban indította el „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját. Az új befektetési lehetőséget elsősorban az intézményi-, illetve privátbanki ügyfelek számára ajánlják.

„Az ingatlan- és azon belül is az irodapiac jelentősen felélénkült az utóbbi egy évben. Meggyőződésünk, hogy ez nem csak egy fellendülés, hanem egy erős ingatlanpiaci ciklus elején tartunk, amit alátámaszt, hogy a válság óta a legalacsonyabb üresedést mérjük. Ezért gondoltuk úgy, hogy most érkezett el az idő, hogy elindítsuk a legújabb, kifejezetten „A” és „A+” kategóriás irodaházak szegmensében befektető alapunkat.” – számolt be a tranzakcióról az OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. Dr. Barna Zsolt hozzáfűzte: „Ugyanakkor az olyan „A+” kategóriás irodaházakból, mint amilyen a Skypark, kevés épült Budapesten, így jelentős verseny alakult ki a vevők között. Ez tovább növeli az ingatlan értékét.”

A 2016 decemberében elkészült Skypark azért keltette fel az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. szakembereinek érdeklődését, mert egy olyan „A+” kategóriás irodaház, amely megfelel a legújabb irodapiaci kereslet igényeinek. Modern, egybefüggő, rugalmas kialakítást megengedő tereket kínál, emellett BREEAM “Very good” minősítésű épület, ezért olcsón üzemeltethető és alacsony az energiafelhasználása. Emellett befektetői szemmel nézve fontos szempont, hogy a fő bérlő egy nemzetközi hátterű multinacionális cég magyar leányvállalata, mely megfelelő bonitással és hosszú távú bérleti szerződéssel rendelkezik. Az épületben kialakításra kerül egy óvoda és egy étterem is.

A most végrehajtott tranzakcióval az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap ingatlan portfoliójának értéke meghaladja majd a 40 milliárd forintot.

„A Skypark a Corvin Sétány ikonikus épülete, amely tovább növeli a Corvin-negyed vonzerejét a már meglévő és a potenciális irodabérlők számára. A Corvin Sétányon megvalósult irodaházak fejlesztésénél is arra törekedtünk, hogy vonzó és inspiráló környezetet és teljeskörű szolgáltatást biztosítsanak a legjobb munkatársak megszerzése és megtartása érdekében. Az irodaház innovatív kialakítása, valamint modern és környezetbarát megoldásai jelentik a garanciát arra, hogy a komplexum hosszú távon is kiváló befektetés legyen.” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

A Corvin Sétány nemzetközileg elismert és díjazott fejlesztési projekt, amely elnyerte többek közt az International Property Award Best Mixed Use Development Europe díját, illetve első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíjpályázatán. A fejlesztés 2014-ben első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést.

Háttérinformáció

A Futureal-csoportról
A Futureal a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 20 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A Futureal-csoport az elmúlt 12 évben 1,15 milliárd euró értékben több mint 800 000 négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg. Jelenleg a cégcsoport 39 fejlesztési projekten dolgozik 900 000 négyzetméteren, összesen 1,5 milliárd euró értékben.

A Corvin Sétányról
A vállalatcsoport egyik legkiemelkedőbb projektje a Corvin Sétány, Közép-Európa legjelentősebb vegyes funkciójú városmegújító fejlesztése, ami 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, 2014-ben pedig elnyerte az ingatlanfejlesztés Oscar díjának is nevezett Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is.