Hírek

2017.05.04.

Realista.hu: Az OTP Ingatlanbefektetési Alap most bevásárlóközpontot vett

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap április folyamán megvásárolta a Futureal-csoporttól a Csepel-sziget legnagyobb bevásárló központját, a Sziget-Centert. A tranzakció az egy héttel ezelőtt bejelentett Corvin Skypark adásvételével együtt került megkötésre, és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. folyamatos portfoliófejlesztési stratégiájának része.

A most lezárult tranzakció keretében a Futureal-csoporttól megvásárolt 23 600 m2-es Sziget Center bevásárlóközpont a budapesti agglomeráció délnyugati részén, a Csepel-sziget szívében, a tököli repülőtér mellett található. Jelenleg ez a legnagyobb regionális kiskereskedelmi központ a szigeten és az érvényben lévő plazastop szabályozás miatt az elkövetkezendő években nem valószínű konkurencia megjelenése. A center vevői körét a környező települések (Szigethalom, Szigetszentmiklós, Halásztelek és Tököl) lakossága adja, melynek vásárlóereje a magyarországi átlag fölött van és várhatóan fogyasztási kiadásai a jövőben tovább emelkednek. A terület megközelíthetősége mind autóval, mind tömegközlekedéssel kiváló, a Hév megálló néhány perc alatt elérhető.

„Az OTP Ingatlanbefektetési Alap a hazai piac egyik legnépszerűbb és legrégebbi ilyen jellegű terméke, azonban az átalakuló ingatlanpiaci trendekre nekünk is reagálnunk kellett. Így belefogtunk egy hosszú távú, portfoliófejlesztési folyamatba, melynek keretében felsőbb kategóriás logisztikai és kereskedelmi ingatlanok vásárlásával javítjuk az alap hozamtermelő képességét. Ennek a folyamatnak a része volt a tavalyi, győri raktárbázis megvásárlása is” – számolt be a most lezárult tranzakció kapcsán Dr. Barna Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

„A portfoliófejlesztést a mostani vásárlással még nem tekintjük lezártnak. Továbbra is keressük az olyan, felső kategóriás, nagy kihasználtsággal rendelkező, Budapesten és vonzáskörzetében található ingatlanokat, mint amilyen a Sziget Center is.”-tette hozzá.

A Sziget Center jól kiegyensúlyozott bérlői mixszel rendelkezik, megtalálható a divat, élelmiszer, drogéria, lakberendezés, és műszaki termékeket értékesítő üzletek. A felhasználható területek 97 százalékát már bérbe adták többségében nemzetközi hátterű bérlők részére. A jó infrastruktúrának és lokációnak köszönhetően a center várhatóan további nemzetközi üzletláncok tagjaival bővül majd, tovább növelve népszerűségét a környéken lakók körében.

A Sziget Centerben az elmúlt két és fél évben mintegy 9 ezer négyzetméterre érkezett új bérlő, többek közt olyan nemzetközi és magyar láncok személyében, mint a ruházati üzleteket működtető C&A és H&M, a lakberendezési tárgyak és bútorok kereskedelmében érdekelt Jysk, a Pepco ruházati és háztartásicikk-üzlethálózat, a háztartási termékeket és kozmetikai cikket forgalmazó Euro Family üzletlánc és az Euronics is.

„Az elmúlt két és fél évben a Sziget Center sikeres újrapozícionálását hajtottuk végre a legnagyobb márkák betelepülésével, amelynek köszönhetően megháromszoroztuk a bevásárlóközpont bérleti bevételét.”– mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

Az eredeti cikk a realista.hu-n olvasható.